De Zoeten Automaten

Welkom bij de Zoeten Speelautomaten
Terug naar de De Zoeten Automaten beginpagina
Geschiedenis De Zoeten Automaten
Producten van De Zoeten Automaten
Service van De Zoeten Automaten
Neem contact op met De Zoeten Automaten

Geschiedenis De Zoeten Automaten

Als kind mocht H.C.J. de Zoeten mee met een ervaren biljart maker. Hij wist toen al dat hij daar verder in wilde gaan. Na vele jaren ervaring te hebben opgedaan bij een biljartfabriek begon hij zijn eigen biljartfabriekje op de Brouwersgracht.

Eerste folder firma de Zoeten

In deze periode kwam zelfs het beroemde Polygoonjournaal op bezoek. In het filmpje wordt H.C.J. de Zoeten gevolgd tijdens het maken van een biljartbal uit een ivoren slagtand.

Polygoon Journaal (groot 10 MB)

Polygoon Journaal (klein 4 MB)

Eerste vestiging firma de Zoeten

Het eigen biljartfabriekje bleek een succes, en al snel kwam zoon Joop bij hem in het bedrijf. Samen gingen zij verder als biljartfabriek H.C.J. de zoeten en zn. Na een paar jaar verhuisden ze naar een pand aan de Buitendommenstraat in Amsterdam.

Tweede vestiging firma de Zoeten

Het was zoon Joop die al snel de vraag naar de amusement automaten zag groeien. Hij speelde daar vervolgens handig op in en begon naast het fabriceren van biljarts ook met het plaatsen van speelautomaten en aanverwante artikelen. Het bedrijf verhuisde in die tijd van Amsterdam naar Abcoude.

Deze ontwikkelingen resulteerde in het huidige bedrijf dat ondertussen een betrouwbare partner is, in zowel de biljartals de automatenbranche Tegenwoordig is de leiding van het bedrijf in handen van kleinzoon Jeffrey, die ondertussen ook al weer zo n 14 jaar in het bedrijf actief is en hiermee een oude traditie voort zet.

De Zoeten Automaten


Home - Geschiedenis - Producten - Service - Spelen - Contact